Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 1.3-2011



Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Βρισκόμαστε σε περίοδο έντονης δραστηριότητας γι΄ αυτό και σας στέλνουμε το τρίτο Ενημερωτικό Δελτίο μέσα στον Ιανουάριο.



Α. ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ:

1.15/1/2011: Μεγάλη επιτυχία είχε η προβολή της ταινίας του Άγγελου Προκοπίου «ΔΑΦΝΙ – Παναγία η Χρυσοδαφνιώτισσα». Το Σάββατο 15/1/2011 αρκετή ώρα πριν την πρώτη προβολή είχαν καταφθάσει θεατές για να παρακολουθήσουν την πρώτη προβολή. Για την εκδήλωση δεχτήκαμε πολλά συγχαρητήρια από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Εκτός από την καλλιτεχνική και την συναισθηματική αξία της ταινίας μας δόθηκε η δυνατότητα να επαναφέρουμε το αίτημα της αποπεράτωσης των εργασιών συντήρησης των ψηφιδωτών και στήριξης του Καθολικού. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής υπογραφών για την επιτάχυνση των εργασιών συντήρησης της Μονής από ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών, του πνεύματος και της πολιτικής. Για την εκδήλωση δείτε περισσότερα ΕΔΩ http://ieraodo.blogspot.com/2011/01/1512011_16.html2.16/1/2011: Επαναλήφθηκε η παρουσίαση της πρότασης των Φορέων της Δυτικής Αθήνας «Να χαρακτηριστεί το Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο και η Λίμνη Κουμουνδούρου περιοχή προστασίας της φύσης». Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω. Περισσότερα ΕΔΩ http://xpolis.blogspot.com/2011/01/16111.html 3.23/1/2011: Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση κατά μήκους της Ιεράς Οδού από τον Κεραμεικό μέχρι και τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Την ξενάγηση που είχε την αναμενόμενη επιτυχία έκαναν τα μέλη του συλλόγου Τζούλια Φορτούνη, Μίνα Ζαμπούνη ενώ παρεμβάσεις έκαναν ο Γιάννης Ιγγλέσης και ο Κώστας Φωτεινάκης. Κείμενα του Σατωμπριάν και του Μίλερ διάβασε η Τζίνα Σούλη. Τέσσερις φορείς της Χαϊδαρίου (Διαρκής Κίνηση, ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., Σύλλογοι Δαφνίου και Αφαίας) έστειλαν επιστολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους αγώνες των μηχανών enduro που υποβαθμίζουν το οικοσύστημα στο βουνό και προκαλούν προβλήματα στην ιστορική Μονή Δαφνίου. Περισσότερα ΕΔΩ http://xpolis.blogspot.com/2011/01/enduro.html

Β. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



1.30/1/2011: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροτόπων (2/2/2011) ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και η Διαρκής Κίνηση συνδιοργανώνουν με το Συντονιστικό Φορέων για την Προστασία του Οικοσυστήματος Αιγάλεω – Ποικίλο – Λ.Κουμουνδούρου, τον Ε.Κ.Χ. Βοτανικό και το Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου παρέμβαση για τρίτη συνεχή χρονιά για τη Λίμνη Κουμουνδούρου και τους υγροτόπους της Δυτικής Αττικής. Συνάντηση στις 11:00 π.μ. στην είσοδο της Λίμνης (Στρ.Ξηρογιάννη), στο ίδιο μέρος όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Περισσότερα ΕΔΩ http://xpolis.blogspot.com/2011/01/30-1100.html2.31/1/2011: Τη Δευτέρα πραγματοποιείται στο Αιγάλεω, συνάντηση για τη συνεννόηση ενεργών πολιτών για γύρω από τα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ http://xpolis.blogspot.com/2011/01/31-1-2011.html 3.13/2/2011: Γενική Συνέλευση – Εκλογές – Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Ήδη έχουμε αναρτήσει τα ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ του έτους 2010 στο διαδίκτυο. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. συζητήθηκε η εισήγηση που θα κάνει το απερχόμενο Δ.Σ. στη Γενική Συνέλευση. Συνήλθε επίσης η Εξελεγκτική Επιτροπή και ενέκρινε τον Οικονομικό Απολογισμό του 2010. Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στο Δ.Σ. ή στην Εξελεγκτική Επιτροπή ας το δηλώσουν. Θα επανέλθουμε με την πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης και των θεμάτων που θα συζητηθούν.


Γ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΝΕΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ü Αντιδήμαρχοι – Δημοτικό Συμβούλιου – Επιτροπές στο Δήμο Χαϊδαρίου. Περισσότερα ΕΔΩ http://xpolis.blogspot.com/2011/01/blog-post_19.html

ü «Γεωλογία και αρχαιολογική έρευνα» (Θερινό σχολείο 25-31 Αυγούστου). Πολύ ενδιαφέρον μου ακούγεται. Ο φίλος μας Μιχάλης Σταματάκης, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο έχει όλη τη διάθεση να ενημερώσει αναλυτικά τους ενδιαφερόμενους.
ü ΓΡΑΨΤΕ ή ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ . Ο φίλος μας Διαμαντής Καράβολας, εκδότης του περιοδικού «Ο Φαρφουλάς» μας καλεί να συμμετάσχουμε στο αφιέρωμα που ετοιμάζεται με θέμα: «ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» με τον εξής απλό τρόπο: ΓΡΑΨΤΕ ή ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου